Astu laivaan ja lähde seikkailuun! Meri on tie johon ei jää jälkiä, se on loppumaton mahdollisuus. Mutta meri myös arvaamaton ja joskus täytyy lähteä koska ei voi jäädä.

Lähtijät 8_Photo Lars Kastilan

Kuva: Lars Kastilan

Tilaa meidän ylä-asteelle, lukioon tai konserttisaliin! Katso esittelyvideo täällä

Lähtijät on meren ja matkustamisen ympärille kietoutuva dramatisoitu konsertti. Laulut, äänimaisemat ja soittokappaleet vievät kuulijat mukanaan matkan eri vaiheisiin. Musiikin lomassa kuullaan kirjeitä ja viestejä matkaajilta. Yleisö pääse myös vaikuttamaan esitykseen, kun muusikot säveltävät hetkessä kappaleita kuulijoiden ehdotusten pohjalta.

Matkaan ja merelle on aina lähdetty eri syistä. Sata vuotta sitten lähdettiin Suomesta Amerikkaan etsimään töitä ja onnea. Tänään Suomeen saapuu matkaajia koska heidän oli pakko lähteä.

”Rakas ystävä,
On viikkoja vierinyt siitä kuin olen sinut viimeksi nähnyt. Ensiksi mainitsen että olen terveenä, ja voin jotakuinkin hyvin. On täällä laivalla tehty vähän töitäkin.
Liverpoolista lähtiessä sattui kova myrsky joka kesti viidettä päivää. jos minne katsoi näki kalpeita kasvoja ja kaikki olivat niin väsyksissä etteivät jaksaneet ylös nousta ollenkaan.”

. . .

”Olen hengissä! Matka oli kauhea, vene oli vaan pieni kumivene ja siellä oli ihan liian monta ihmistä kyydissä, pelkäsin koko ajan että me upotaan.
Mutta nyt ollaan päästy kuivalle maalle ja kaikki on ihan hyvin. Kännykkäkin toimii.
Ajattelen sua. ”

Lavalla
Kirsi Ojala: puhaltimet, ääni, perkussiot
Ilkka Heinonen: violone, ääni
Juulia Salonen: ääni, kantele, puhaltimet

Tekninen konsultointi, äänimaisemat: Mikko H. Haapoja
Dramaturginen apu: Elli Salo
Tuotanto: Rävsson Company

Kesto: n. 45 min.
Kohdeyleisö: ylä-aste, lukio, aikuiset